Navzdory silné kampani restaurací považují firmy poskytování stravenek za jeden z nejdůležitějších benefitů pro zaměstnance. Podle online průzkumu, který uskutečnil personální agentura Předvýběr mezi 3447 respondenty z řad zaměstnavatelů, je dokonce v nejbližších letech chce využívat více firem.
„V současnosti stravenky poskytuje dvaaosmdesát procent z oslovených firem,“ říká František Boudný, obchodní ředitel Předvýběru.CZ. „Nejčastěji poskytovaná stravenka má hodnotu sto korun,“ dodává.
V nejbližších dvou až pěti let se podle průzkumu má počet firem poskytujících stravenky mírně zvýšit. „Osmdesát procent firem uvedlo, že stravenky budou poskytovat i nadále a další čtyři procenta je chtějí zaměstnancům začít nově poskytovat,“ prozrazuje šéf personální agentury Předvýběr.CZ. Dvě procenta zaměstnavatelů uvažuje o zrušení stravenek, ale s tím, že zaměstnancům nabídne stravování v rámci firmy. Žádná z oslovených firem neplánuje přestat poskytovat stravenky bez jakékoli náhrady.