V dopřávání si dopolední svačiny Česká republika vyniká ve srovnání se světem, kde si 2 z 5 lidí pochutnají na dopolední svačince. Co se týká oběda, primát drží čeští důchodci, kteří si dopřávají oběd více než penzisté ve světě. Při pohledu na bio potraviny zjistili v GFK, že se o ně čeští spotřebitelé zajímají až 3x méně než ostatní země.
Nejdůležitějším jídlem dne je podle odborníků snídaně. 73 procent lidí v České republice snídá, což je porovnatelné se světem, kde snídá jen o něco více lidí (79 procent).
Pravidlo, že snídaně je základ dne, dodržuje více něžnější polovička Česka, která snídá daleko více než muži (76 procent respektive 69 procent). Naopak snídani přehlíží nejvíce teenageři (15 -19 let), kteří snídají ze všech věkových skupin nejméně. Zajímavostí je, že ve srovnání s ostatními zeměmi si dokonce dopřáváme dvakrát více dopolední svačinky než lidé ve světě (39 procent respektive 20 procent).
Podíváme-li se na oběd, potom 87 procent Čechů obědvá, a stejná situace je i ve světě, kde si oběd dopřává 85 procent lidí. Největšími českými konzumenty poledního jídla jsou senioři nad 60 let, z nich obědvá až 94 procent (v ostatních zemích se tato věková skupina s 87 procenty obědvajících průměru populace nevymyká). Odpolední svačinu si dopřává téměř polovina Čechů (45 procent). V konzumaci svačin mají Češi náskok před světem, kde si odpolední „snack“ dopřeje jen 34 procent lidí. 85 procent Čechů večeří, a stejné procento večeřících lidí můžeme nalézt i ve světě. Naopak nejméně večeří věkové kategorie českých respondentů od 15 do 19 let (78 procent), nejvíce zase lidé nad 50 let.